شنود

سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

شنود

سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

شنود

در سپهر ملیِ «گفت و شنودِ» کشوری که ردپای 5000 سال تمدن در آن وجود دارد و مزین به آموزه های متعالی دینی همچون اسلام نیز هست، زیبنده نیست که سهم «گفتن» ها بسیار بیشتر از «شنیدن»ها باشد.
شنیدن نه به معنای پذیرشِ بی چون و چرا، بلکه ناظر بر این آسیب که قوه ی شنیداری ما بسیار کمتر از قوه ی گفتارمان فعال و آماده ارتباط با طرف مقابل است.
ما در غالب گفت وشنودهای فی مابین، اگر هم به ظاهر در حال توجه به سخنان طرف مقابل هستیم، درواقع منتظریم تا رشته ی سخن را در دست گرفته و آنچه را که از پیش آماده نموده ایم روانه ی روبرو کنیم.
این موضوع را یک آسیب فرهنگی عمیق برای کشوری که سعدی ها، فردوسی ها، خواجه نصیرها، ابن سیناها و ... را به جهان ارائه کرده است می دانم.
پایگاه شنود، محلی است برای شنیدن سخنان دوستان و عابرانی که در فضای مجازی گذرشان به این دریچه ی سخن می افتد.
فضای محقر «شنود»،
به شرط عدم اسائه ادب و رعایت نزاکت در سخن، به روی هر مخالف و موافقی گشوده است.

۸ مطلب در فروردين ۱۳۹۳ ثبت شده است

بارها گفته ام : یکی از دلایل مهمی که باعث شکست اصولگرایان و پایداری و ... در انتخابات 92 شد عدم توجه به فرمایش رهبری مبنی بر «لزوم فرعی، اصلی کردن مسائل» بود.

به این گوشه از فرمایشات حضرت آقا توجه کنید :

« یکی از دوستان گفتند ما از دست چپ و راست رئیس جمهور دلمان خون است. خب، حالا دل شما خون- که خدا نکند خون باشد- اما به شما عرض بکنم اینها جزو مسائل تعیین کننده و اصلی‏ نیست. ممکن است ایراد و اشکال وارد باشد- من در این مورد هیچ قضاوتی نمی‌خواهم بکنم- ممکن است کسی به یک شخصی یا به یک کاری ایراد داشته باشد؛ منتها باید توجه کنیم که مسائل را اصلی- فرعی‏ کنیم. مسائل درجه دوم جای مسائل اصلی را در انگیزه‏های ما، در همت ما، در صرف انرژی‏ای که می‌شود، نگیرد. من عرضم فقط این است؛ والا من نه اعتراض می‌کنم به این‌که شما چرا از زید یا عمرو خوشتان می‏آید یا بدتان می‏آید؛ نه، ممکن است خوشتان بیاید، ممکن است بدتان بیاید- ایرادی ندارد- و نه اعتراض می‌کنم که چرا آن ایراد را یک وقت به شکلی که یک مفسده‏ای نداشته باشد، بر زبان آوردید؛ آن هم به نظرم اشکالی ندارد. فقط توجه کنید که این جای مسائل اصلی را نگیرد. مسائل اصلی ما چیزهای دیگری است»  بیانات در دیدار دانشجویان در یازدهمین روز ماه رمضان، 31 مردادماه 1389


حال به تصویری که هم اکنون در سایت هاشمی نقش بسته توجه کنید :


بنظر شما در این تصویر، هاشمی در حال خندیدن به ریش! برخی اصولگرایان نیست؟

۹ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ فروردين ۹۳ ، ۱۰:۳۵
مهران موزون

فاطمه کروبی گفته است اگر شوهر فتنه گرش از مواضع خویش برگردد خودکشی خواهد کرد.  +

سوال : آیا بنظر شما این افکار و ادبیات یک زن «مسلمان» است؟ آیا این خانم نیاز به تعویض عینکی که با آن به جهان پیرامونی خویش مینگرد ندارد؟


۱۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۳ ، ۱۲:۰۰
مهران موزون

مادر شهید ناهی از منکر (شهید علی خلیلی) برسر مزار فرزند
۵ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ فروردين ۹۳ ، ۱۰:۵۵
مهران موزون
خیلی ها بیاد دارند که سالها پیش هاشمی رفسنجانی در نمازجمعه گفت : هرکس هر چه بنام من! در این مملکت پیدا کرد مال خودش.(نقل به مضمون)
و همان خیلی ها تحلیل کردند که منظور هاشمی از این حرف چیزی جز این نیست که : هرچه هست بنام خانم بچه هاست.
صحت این تحلیل نیز سالها بعد در سند ساختمان 10 میلیاردتومانی دزاشیب تهران که برای مهدی به وثیقه گذاشته شد هویدا گشت.
اکنون سوال از رئیس جمهور «هاشمی محور» این است که :
اگر آنزمان که آقای هاشمی چنین سخنی را فرمود، با تکیه به این موضوع بود که اموال همسر و فرزندانش به ایشان مربوط نیست، حال چگونه است که مردم مظلوم ایران برای دریافت یارانه 45 هزارتومانی باید لام تا کاف اموال و دارایی ها و درآمد اعضای خانواده شان را نوک بیرق وبسایت رفاهی دات.آی.آر بزنند؟

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ فروردين ۹۳ ، ۱۱:۴۰
مهران موزون

محمدرصا باغبانی در میدان 72 نوشت : هنوز سالگرد به قدرت رسیدن دولت “تدبیـر و امیـد هاشمی محور” نرسیده که اقدامات دولت تعادل شعار، آسایش روانی را از قشـر عظیمی از مردمِ خوب ایران گرفته اسـت. مردم مانده اند که اقدام بعدی دولت چیسـت و کدام قول قبلی دولتیـان در انتخابات شکسته خواهد شد و به نفع اقلیـت سرمایه دار همه گزینه ها تغیـیر خواهد کرد؟

همه طرح های عمرانی که احـمدی نژاد آغاز کرده بـود و بنا به افتتاح در سال ۹۲ و ۹۳ داشت، تقریبا تعطیل شده یا به کُندی پیش می رود که شاید با طولانی کردن مسیر افتتاحشان به نام دولت یازدهم ثبت شـود ، بدون درنظر گرفتن ضرری که از به تعویق افتادن افتتاح طرح ها بر بیت المال و مردم تحمیل می شود. اگر اهل سفر باشید بزرگراه های در حال ساختِ رها شده ی متعددی خودنمایی می کند.

افزایش قیمـت ها که روزانه اسـت با درخواست وزرا و مسئـولین و تایید آنها صورت می گیرد.

یادش بخیر زمانی که خودرو سازان افزایـش قیمت داده بودند احمدی نژاد با مخالفت علنی با آنها عبارت معروف “پراید کیلـویی چند؟” را به کار برد که جاودانه شـد. لکن با حملـه ای همه جانبه از سوی سرمایه داران و قدرت های سـیاسی اقتصادی کشور روبرو شد. اما در این دولت وزیرش به راحتی افزایش قیمت خـودرو را تایید می کند و وقتی قیمت خودرو در بازار روبه کاهش می گذارد، برای سال بعد هم پیش بینی افزایش قیمت می کند تا خدای نکرده قیمتی واقعی نشود.  

در خصوص ارزش پول ملی چه هجمـه هایی که به احمدی نژاد شـد و او را نالایق معرفی کردند که در سال آخر خدمتش ارزش ریال کاهـش پیدا کرد. آن خادم ملت نیز همه ی تلاش و بیانـش برای افزایـش ارزش پول ملی بود، لکن تحریم خارجی با هدایت مغرضـان داخلی ضربه ی خود را به این مملکت زد. حال اینان که منتقدان دکتر بودند پس از به قدرت رسیدن، قیمت فعلی ارز را منطقی دانسته و گفتند: قیمت ها مصنوعی پایین بوده و الان حقیقی است…. زمانی که پس از مذاکرات ژنو قیمت ارز روبه کاهش گذاشت با مصاحبه مستقیم رییـس بانک مرکزی مبنی بر قصد دولـت بر حفظ همین قیمت، روند نزولی قیمت ارز متوقف شد و سیر صعودی گرفت!

با شعار اعتدال به قدرت رسیدند لکن با حذف نیروهای معتدل اصولگرا، میدان را به افراطیـون فتنه ۸۸ و اصلاح طلبان مغرض دادند. با کلیدی در دست، ملت را فریفتـند و با داسی در زیر قبا، مدیران ارزشی را فارق از تخصص و تعهد درو نمودند. با لفظ “زنده باد مخالف من” و “آزادی منتقدان” مجالس گرم نمودند و اینک هر که آنان را نقد کند، بلافاصله تأدیب خواهد شـد!  دیروز یالثارات را بستند و امروز ۹ دی را و فردا کیهـان و وطن امروز را می بندند تا همین اندک منتقدان هم، به سبک دوران کارگزاران سازندگی خفه شوند و جز مجیزگویان کسی در جامعه نماند.

در جشنواره مطبوعات گفتند بگذارید حامیان دولت هم صحبت کنند و فقط منتقدان نگوینـد ؛ لکن هرچه ما شمردیم در مطبوعات به تعداد انگشتان یک دست هم منتقد دولت ندیـدیم که آنها هم یکی یکی در حال توقیف شدن است. نمی دانم این همه مطبوعات مجیز گوی دولتی باید چه کار کنند که حمایت از دولت تلقی شود؟ من که هرچه فکر کردم دیدم این بندگان مخلص دولت که در مجیزگویی و وارونه انگاری وقایع به نفع دولت کوتاهی نکرده اند که دولتیان ابراز ناراحتی می کنند. خدا وکیلی بی بی سی و صدای آمریکا و من و تو و رها و ایران فردا هم برای دولت کم نگذاشتند و هیچ نقدی به دولت یازدهم وارد نیاوردند که خدای ناکرده این وزنه به سمت مخالفان اندک دولت سنگینی نکند. خدای را شکر….

در مَحرم دانستن مردم سخن ها گفتند و به میدان عمل که رسید در مذاکرات ژنو حتی خاخام های اسرائیلی و مردم اروپا محرم تر از مردم ایران بودند چرا که توافق کرده بودند کسی چیزی نفهمد. این قدر صداقت در بیان ماوقع داشتند که هنوز جشن دولتیان در این فتح الفتوح به انجام نرسیده بود که همه مذاکره کنندگان گفتند ایران حقی ندارد و جالب که می گویند سخنان سران کشورهای غربی مصرف داخلی دارد لکن سوگمندانه هرچه سالها در هسته ای اندوخته بودیم به باد فنا دادند که آخرین مصاحبه ی دانشمند جانبازمان دکترفریدون عباسی رییس اسبق سازمان انرژی اتمی ایران، اشک هر ایرانی را از این همه خفت و خاری که دیده ایم درمی آورد.

از چرخیدن چرخ سانتریفوژ ها همراه با چرخش چرخ زندگی مردم گفتند و لکن نه دیگر سانتریفوژی می چرخد و نه چرخ اقتصاد مردم. گرانی که افسارگسیخته است و لکن آمارهای تورم به معجزه ی صداقتِ اعتدال در حال سقوط است. آنچنان شیب این نزول تورم سریع است که وزیر اقتصادش وعده ی تورم ۱۵ در صدی در سال ۹۳ را می دهد. آخر چطور ممکن است در ابتدای دولت یازدهم رییس جمهور محترم نرخ تورم را حدود ۴۵ درصد اعلام کند و در عرض یکسال این تورم را بتوان سی درصد کاهش داد. تا آنجا که می دانیم معجزه در علم اقتصاد جایگاهی ندارد لکن اگر به مدد جادوی اعتدال این معجزات امکان پذیر است کاش بر سر سفره مردم خودنمایی می نمود تا ما قشر عظیم متوسط این مملکت هم از معجزات اعتدال بهره مند می شدیم.


چه زیبا از پایان بداخلاقی های سیاسی سخن گفتند که در دولت تدبیر و امید دیگر اخلاق محور است و معتدل! و چه وقیحانه اخلاق را به باد فنا دادند. آنجا که هاشمی ها نظام را با رژیم منحوس پهلوی مقایسه می کند و بر سر غصب دانشگاه آزاد از نظام طلبکاری می کنند. چه زیبا بود حرکت رهبری  و دولت دهم که نگذاشت دانشگاه آزاد -متعلق به بیت المال- سهم الارث آقازادگان از ما بهتران گردد. اینان چه ناجوانمردانه تمام مشکلات را بر سر دولت قبل ریختند و نگذاشتند حتی از خود دفاع کند و چه رندانه از مناظره با احمدی نژاد گریختند و با قضاوت های یک طرفه او و دولتش را محکوم کردند. این بود اخلاق اعتدالیون؟

 کلید حل مشکلات را در اندازه های مختلف و در مراسم مختلف به مردم نشان دادند؛ که در صد روز همه مشکلات را رفع خواهند کرد که کلید قفل هر مشکل در دستشان است. لکن در موعد صد روز غیر از توهین و حمله به دولتمردان قبلی سخنی نگفتند و مردم را فریفتند.

در آغازین روز دهه فجر، سبد کالایی به مردم دادند که افتضاحش سر از تمام مطبوعات و رسانه های جهان در درآورد و آن چنان تحقیر آمیز بود که کشورهای ذره بینی خلیج همیشه فارس آن را به عنوان درس عبرتی از انقلابی بودن به مردمِ خود نشان دادند که اگر انقلابی شوید؛ سرنوشتتان با یک کشور غنی آن است که باید همچون گدایان در صفهای کیلومتری توزیع غذا روز خود را شب کنید و بر سر تکه نانی همدیگر را در این صفها بکشید. این بود تکریم مردم که در دولت دهم رفته بود؟؟؟؟

گفتند اگر بر سر کار آییم هم یارانـه ها می ماند و هم مسکـن مهر و هم اقتصـاد پویا. لکن به مدد فراموشی ملت و صد البته همکاری بی بی سی و سـایر مدافعین آزادی بیان – که با دفاعی همه جانبه از دولت ما را به غفلت بردند- نه مسکن مهری ماند و نه یارانه ای که به مردم دهند. تازه با کمال وقاحت وزیر دولتش درباره افزایش قیمت عوارضی می گوید که بزرگراه ها متعلق به ثروتمندان است و آنان که ندارند از کوره راه ها بروند. این است اعتدال و مردم محوری؟

 در دولت قبل، احمدی نژاد  یارانه را به عنوان حق همه ملت می دانست که باید به همه داد. لکن با آمدن این عزیزان عنوان یارانه به صدقه ای به مستمندان تبدیل شد که باید با آن سدجوع کنند و هر که می خواهد باید با ثبت نام اینترنتی!!!! اعلام فقر و بدبختی کند تا لقمه نانی دولت برایش بیندازد. آن هم به شرطِها و شروطِها که اگر در آخر هم خلافش ثابت شود فلانتان می کنیم. این بود معنای رحمت؟

توزیع فقر چیست؟

زمانی که قشر عظیم متوسط ایران را از حداقل یارانه ها محروم کنند و قیمت ها را افزایش دهند و به فقرا لقمه نانی دهند به معنای واقعی توزیع فقراست. چرا که قشر متوسط که با تمام توان سعی در حفظ وضع اقتصادی موجودش دارد، با تورم و نبود یارانه ای به طبقه پایین سقوط خواهد کرد؟ خدا را شکر اگر نتوانستند فقرا را به حد متوسطان برسانند، متوسطان را در حد فقرا پایین خواهنـد آورد . این است عدالت اقتصادی ؟

حضور احمدی نژاد -این فدایی ملت را- در بین مردم پوپولیـستی و مردم فریبی نامیدند و از هرکاری برای تخریبش مذایقه نکردند لکن در سفر به خوزستان حتی مدارس را تعطیل کردند!!!! از نامه های مـردم به رییس جمهور با تمسخر یاد کردند که مردم فریبی بیش نیست لکن در سال جدید با ارسال انبوه پیامک شادباش عید از سـوی رییـس جمهـور- البته نه ریاست جمهوری اسلامی ایران- به مـردم، مردم فریبی را به حد اعلا رساندند.

کمی قبل از استقرار دولت یازدهم بود که سردار بزرگواری می فرمود: اندکی نخواهد گذشت که با چراغ مرکبی به دنبال احمدی نژاد بگردیم… کاری با این ملت خواهند کرد که از انتخاب و کرده ی خود پشیمان شوند و در سجاده و دعا، فریاد احمدی نژاد کجایی سردهند….

 اینک همان وقت است که همه با هم بگویـیم : احمــدی نژاد کجایی…؟!



پایگاه شنود اما، معتقد است هنوز هم کمی برای گفتن این جمله زود است چرا که اینها تازه از نتایج سحر است
۷ نظر موافقین ۱ مخالفین ۱ ۱۹ فروردين ۹۳ ، ۱۲:۰۶
مهران موزون

به گزارش گروه اقتصادی پایگاه 598، نرگس نجفی مدیر دفتر امور بانک سازمان هدفمندی یارانه ها درخصوص معیارهای مشمولان دریافت یارانه بیان داشت: پرداخت یارانه بر اساس مجموع درآمد خانوار خواهد بود و مجموع درآمد اعضای خانوار، مجموع درآمد شغل اول و دوم، سود دریافتی سپرده های بانکی و درآمد از محل خانه ای که اجاره داده می شود، جزو درآمد ماهیانه افراد در اعلام درآمد محاسبه می شود.

این نحوه محاسبه درآمد خانوار و احتساب حقوق زن به مجموع درآمدها در حالی است که در شرع مقدس و قوانین حقوقی و  قضائی کشور آمده است که درآمد زن متعلق به خودش می باشد و شوهر نمی‌تواند به حقوق زنش چشم داشتی داشته باشد.

همچنین در استفتائات همه مراجع معظم دربارة مسائل مستحدثه این چنین بیان شده است: در مورد زنانی که مشغول کار هستند، اگر با اجازه‌‌ی شوهر باشد شوهر در این صورت نمی‌تواند که در مورد حقوق زنش چشم داشتی داشته باشد چون مال خود زن است و مرد خودش به او اذن داده که کار کند. و مرد در مورد حقوق و درآمد او هیچ حقی ندارد و وظیفه‌ی خود اوست که مخارج خانواده را پرداخت نماید مگر اینکه زن با رضایت خود مقداری از حقوق خود را برای کمک به هزینه‌ی زندگی مشترک به همسرش اختصاص دهد ولی این امر برای زن واجب نیست.

حال این سوال مطرح می گردد که دولت محترم بر اساس کدام یک از موازین شرعی و قانونی حقوق همسر را متعلق به درآمد شوهر[سرپرست خانوار] محاسبه می کند و آن را جزء درآمد خانوار می داند؟



---------------------

پس از انتشار این خبر در پایگاه خبری 598 ، محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس‌جمهور ظهر دیروز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که پرسید گفته شده است علاوه بر درآمد سرپرست خانوارها، درآمد بقیه افراد خانواده نیز در نظر گرفته و تجمیع می‌شود، این در حالی است که در موازین اسلام، درآمد زن جزء درآمد خانواده حساب نمی‌شود" معاون اجرایی رئیس‌جمهور پاسخ داد: مگر ما می خواستیم درآمد زن را بگیریم، ما به هیچ وجه مداخله ای در امر شرع نداریم و موازین شرع سر جای خود است.

 وی خاطر نشان کرد ما می خواهیم تنها آماری از درآمد خانوارها داشته باشیم که در همه جای دنیا نیز این گونه عمل می شود.

شنود :

چند سوال از آقای شریعتمداری،

1) این جواب شما معنایش آن است که توجهی به شرع مقدس ندارید و کار خودتان را میکنید؟ یا منظورتان از رعایت موازین شرعی این است که به شیخ حسن توصیه خواهید کرد تا این گاف داده شده توسط مسئولین تحت امرش را اصلاح کند و ادعای «جمع درآمد خانوار» را پس بگیرند؟

2) به کدام دلیل قانونی، شوهری که سرپرست خانوار است میتواند با پر کردن فرم های تحمیلی شما(وقتی در صورت پر نکردن یارانه اش را قطع میکنید بنوعی تحمیل صورت گرفته) به شما اجازه دهد تا در حساب های همسرش و فرزندان بالای 18 سالش تجسس کنید؟ چگونه یک شخص حقیقی(پدر خانواده) میتواند اجازه سرکشی به حسابهای بانکی اعضای خانواده را به شخص حقیقی یا حقوقی ثالث را بدهد؟

3) رفقای مسئول شما از یکسو اعلام میکنند تمام دسترسی را برای راستی آزمایی اطلاعات فرمها دارند اگر اینچنین است چرا مردم را برای ثبت نام مجدد اذیت میکنید؟ چرا بر اساس همان اطلاعات کارتان را انجام نمیدهید؟

این چه بازی است که برای گرفتن امضا از مردم برای بریدن نانشان براه انداخته اید؟

چرا تصور میکنید مردم نمی فهمند؟؟؟


۷ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ فروردين ۹۳ ، ۱۰:۱۱
مهران موزون

آنان که به حسن روحانی رأی دادند اگر هنوز بر انتخاب خود هستند به تدبیر ایشان احترام بگذارند و به درخواست دولت بازدهم برای انصراف از یارانه توجه کنند.

حل مشکل یارانه ها از این ساده تر و منطقی تر؟؟

مگر اینکه..


۷ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ فروردين ۹۳ ، ۱۸:۱۸
مهران موزون

دولت یازدهم همچنان برخلاف وعده های انتخاباتی حسن روحانی(مبنی بر ادامه پرداخت یارانه ها) بر طبل قطع یارانه ی بخشی از مردم میکوبد.

از خُلف وعده ی شیخ حسن که بگذریم.

از این نکته نمیتوان گذشت که منابع طبیعی کشور ایران متعلق به همه ملت ایران است ، خواه دارا باشند یا نادار.

ما مردم در تمام عمرمان که پای هیچ منبری نشنیده ایم که می توان به زور از دارا گرفت و به نادار داد.

اسلام برای ایجاد توازن ثروت در امت اسلامی، راههایی همچون خمس و زکات و صدقه و هبه و کفاره و فطریه و و رد مظالم و ... را پیش رو قرار داده است که همه ی اینها یک وجه اشتراک دارد : اختیار!

روزی که قانون پرداخت یارانه ها عملیاتی شد به مردم گفته شد : کسی که یک یا چند خودرو در اختیار دارد نباید یارانه نفتی کسی را که خودرویی ندارد استفاده کند.لذا یارانه هرکسی را دستش میدهیم تا خودش تصمیم بگیرد.

و این سخنی عادلانه و منطقی بود.

اکنون دولت یازدهم براساس کدام ادله ی شرعی به خود اجازه میدهد که از یکی به زور بگیرد و به دیگری بدهد؟

این تصمیم که : مردم دوباره بیایند اطلاعات بدهند و اگر بیش حدلزوم(حدی که هنوز اعلام نشده) دارا باشند از یارانه محروم خواهند شد،

هیچ نیست جز مشی و روش قلندران که از داراها میگرفتند و به فقرا میدادند.

آن کسانی که به رنگ بنفش رأی دادند به این سوال پاسخ دهند که به کدام دلیل شرعی و اخلاقی و انصافی یک ایرانی را به جرم اینکه وضع مالی اش خوب است باید از حقوق و منابع طبیعی کشورش محروم کنند؟ اگر کسی از راه حلال تلاش کرده و اموالی مشروع و سالم دارد به چه حقی باید از حقوق ملی اش محروم شود؟

آیا نفت یکی از نمادهای اموال ملی نیست؟

آیا این روش تشویق مردم به عدم تولید ثروت نیست؟ بالاخره پیام اینکه «اگر وضعت خوب شد از منابع ملی ات محروم خواهی شد» جز این است؟

مگر اینکه پیش فرض حسن روحانی و موافقانش این باشد که : هر آنکس که وضعش خوب است حتما از راههای خلاف به دست آورده فلذا مستوجب محرومیت از حقوق ملی خویش می باشد.

که اگر چنین باشد و قرار بر بررسی حلال و حرام اموال متمولین این کشور شود خدا میداند که چه مارهایی از لانه ساخته شده از پول ملت باید بیرون کشیده شوند.


وقتی یارانه ثروتمندان را قطع و خلاف رضایتشان در کاسه فقرا قرار دهید درست مانند آن است که نیروهای دولتی شما به خانه و حسابهای بانکی متمولین(بی آنکه نامشروع بودن اموالشان اثبات گردد) حمله برده و به اموالشان را زور به خیابان آورده و میان مردم تقسیم کنند.

آیا این اموال حلال است؟؟؟؟

من از علمای عظام میپرسم : حلال است؟؟؟؟

این تدبیر خوبی نیست جناب آقای اعتدال.

سفره ی ملی ایرانیان ناشرعی و آلوده میشود.


۱۵ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ فروردين ۹۳ ، ۱۴:۵۰
مهران موزون